Начало Други Индикар: Макларън обяви раздялата си с Малукас

Индикар: Макларън обяви раздялата си с Малукас

72
0
Дейвид Малукас
Дейвид Малукас, снимка Индикар

Макларън обяви раздялата си с Дейвид Малукас. Екипът прекрати договора на младия американец, който не записа нито един старт през тазгодишната кампания в Индикар. От Макларън се очаква да обявят в най-скоро време кой ще кара третия болид в остатъка от кампания в американските серии.

Макларън обяви привличането на Малукас в края на миналата година. 22-годишният пилот зае мястото на Алекс Палу. Испанецът имаше договорка да кара за тима през тази година. В крайна сметка обаче Палу развали договора си с Макларън и остана в Чип Ганаси Рейсинг. В момента двете страни продължават да водят съдебна битка

Малукас претърпя инцидент с планински велосипед през февруари. В резултат на това той претърпя операция на едната китка и беше принуден да пропусне предсезонните тестове. Малукас не кара и в първите три старта за кампанията, както и в нешампионатната надпревара в Калифорния.

Още миналата седмица се появи информация за проблеми между Малукас и Макларън. Екипът поиска повече яснота относно кога американецът ще може да се завърне на пистата.

Вчера стана ясно, че Макларън е прекратил договора на Малукас. В изявлението на отбора се посочва, че „той не е на разположение за целия сезон до момента, без да има потвърдена дата за завръщане.“ Това поставя отбора в ситуация да се обърне към двама други пилоти.

„Последните три месеца бяха предизвикателство. Чувствах се привилегирован, че имах възможността да карам за Ероу Макларън. Съжалявам, че тя така и не се осъществи“, сподели Малукас.

„С удоволствие щях да продължа да представлявам отбора и неговите партньори и занапред. Те бяха добри и аз оценявам всичко, което направиха за мен. Направих всичко възможно, за да ускоря процеса на рехабилитация – процедури, физиотерапия, силови тренировки. Възстановяването обаче ми отнема повече време от очакваното.“

„Всяка контузия е различна и всяко тяло се възстановява с различно темпо. Ще насоча цялото си внимание към това да се възстановя на 100 процента. След това ще докажа, че съм готов и способен да се състезавам за победа“, добави американският пилот.

Макларън разчита на Калъм Илот в предсезонните тестове, в откриващия старт в Сейнт Питърсбърг, както и на този в The Thermal Park. После отборът се обърна към Тео Пурчер. Действащият шампион във Формула 2 се включи в Лонг Бийч и Алабама. Тепърва ще стане ясно кой ще бъде съотборник на Пато О’Уорд и Александър Роси до края на настоящата кампания в Индикар.