Начало Други Индикар: Нюгардън триумфира на овала в Тексас

Индикар: Нюгардън триумфира на овала в Тексас

157
0
Джоузеф Нюгардън, Индикар
Джоузеф Нюгардън, снимка Индикар

Джоузеф Нюгардън триумфира във втория кръг от сезон 2023 в Индикар, който се проведе на пистата Тексас Мотор Спийдуей. Пилотът на Пенске записа втори пореден и общо трети успех на трасето край Фортуорт. Втори финишира Пато О’Уорд с Макларън, докато трети бе Алекс Палу от екипа на Чип Ганаси Рейсинг.

Условията преди старта в Тексас бяха повече от добри. Времето бе сухо, слънчево и без някакви признаци за дъжд.

Розенквист поведе след летящия старт на пистата Тексас Мотор Спийдуей. Пилотът на Макларън спечели квалификацията в събота, следван от Скот Диксън

Радостта на Розенквист не бе дълга след като той загуби позиция от Диксън в края на първия тур. Малко след това шведът бе задминат от Нюгардън и своите съотборници О’Уорд и Роси. Така той се озова на пето място.

Нюгардън и Диксън си разменяха на няколко пъти водачеството в първата част от състезанието в Тексас. Американецът успя да отвори малка разлика, докато новозеландският му съперник бе атакуван от О’Уорд. По-назад шампионът Уил Пауър се справи с Такума Сато. Тази година японецът кара с ограничената програма в Индикар за екипа на Чип Ганаси Рейсинг.

В 45-тата обиколка настъпи първият период на жълти флагове в Тексас заради инцидент със Сато. Бившият пилот от F1 се завъртя на втори завой на трасето в Тексас и се удари в предпазните ограждения. Същевременно в челото се движеха Нюгардън, О’Уорд, Палу, Диксън и Розеквист.

След рестарта Нюгардън остана начело, докато Палу прескочи О’Уорд. После испанецът пое за кратко водачеството. Грожан пък се движеше близо до водещата група и притискаше Диксън.

В 97-мата обиколка Кайл Къркууд (Андрети Аутоспорт) получи механичен проблем в своя болид и се прибра в бокса. По-рано американецът имаше контакт в бокса с Роси. Отпред Нюгардън водеше оспорвана борба с О’Уорд, Грожан, Диксън и Палу

Следващият период на жълти флагове се появи в обиколка №177. Тогава Розенквист се завъртя на четвърти завой на трасето в Тексас и отпадна. По този начин състезателят на Макларън не завърши надпреварата на Тексас Мотор Спийдуей за втора поредна година.

О’Уорд изпревари Нюгардън веднага след рестарта на втория кръг за сезон 2023 в Индикар. Зад тях се движеха Малукас, Палу, Грожан, Херта, Диксън, Маклоклън, Ериксон и ДеФранческо.

Третият период на жълти флагове дойде заради катастрофата на Стинг Рей Роб. Състезателят на Dale Coyne Racing се удари в стената на завой №2 и се оттегли.

Няколко обиколки по-късно имаше ново забавяне на темпото заради инцидент между Грейм Рейхал (Rahal Letterman Lanigan Racing) и Девин ДеФранческо (Андрети Аутоспорт). Рейхал удари задната част на болида на канадския си съперник, заради който преднината на неговия автомобил се дигна във въздуха. За щастие и двамата пилоти бяха невредими след този тежък инцидент.

До края на състезанието в Тексас Нюгардън успя да удържи първото място и да запише втори пореден успех на овалното трасе край Фортуорт. Втори и трети финишираха О’Уорд и Палу.

Четвърти завърши Дейвид Малукас (Dale Coyne Racing), следван от Скот Диксън (Чип Ганаси Рейсинг) и Скот Маклоклън (Пенске). Топ 10 допълниха Колтън Херта (Андрети Аутоспорт), победителят от Сейнт Питърсбърг Маркус Ериксон (Чип Ганаси Рейсинг), Калъм Илот (Juncos Hollinger Racing) и Хелио Кастроневес (Meyer Shank Racing). Ромен Грожан (Андрети Аутоспорт) се движеше в топ 5 преди да загуби контрола над своя болид и да катастрофира.