Начало Други Индикар ще подпомогне семейството на Дан Уелдън

Индикар ще подпомогне семейството на Дан Уелдън

109
0
Дан Уелдън

Американските серии Индикар ще подпомогнат семейството на загиналия в началото на седмицата Дан Уелдън. Британският пилот почина от раните си след жестока катастрофа, в която бяха въвлечени 15 автомобила. Той бе женен с две малки деца – през 2008 г. сключи брак с дългогодишната си лична асистентка Сузи Бем, Себастиан е роден през 2009 г., а Оливър – едва през март тази година.

Хората от Индикар вече организираха доста неща, за да помогнат на семейството. Създаден бе специален фонд, както и редица прояви.

Преди всичко трябва да се погрижим за тях по всякакъв възможен начин. Всички ние и хората около нас са съсредоточени върху това да ги подкрепим – заяви главният изпълнителен директор на сериите Ранди Бърнард.

Той и отговорните технически лица започнаха и разследване на инцидента на пистата в Лас Вегас, довел до гибелта на 33-годишния състезател.

Трябват ни отговори. Имаме страшно много работа и съответно няма никакво време за размотаване. Необходимо е пълно разследване, като то вече започна. Задължително е да разберем абсолютно всичко. Моментът е страшно труден, но точно поради тази причина е нужно да сме по-съсредоточени от всякога – допълни Бърнард.