Начало Рали Инграсиа получи зелена светлина от лекарите за участие в рали Финландия

Инграсиа получи зелена светлина от лекарите за участие в рали Финландия

39
0
Жулиен Инграсиа

Навигаторът на Себастиен Ожие Жулиен Инграсиа получи зелена светлина от лекарите за участие в рали Финландия. Осмият кръг от WRC ще се проведе в края на тази седмица, а френският копилот не бе сигурен дали ще е част от него. Той претърпя преди около месец операция на рамото заради счупена при падане от маунтинбайк на тренировка ключица. Поради това и не участва в тестовете за състезанието в Германия, по време на които Ожие бе напътстван от Никола Клингер.

Инграсиа премина пълен медицински преглед в клиниката за спортни контузии в Бад Наухайм. След това направи и тест в събота, преминал без каквито и да е проблеми. При това положение лекарският му екип начело с доктор Йоханес Пайл даде на Жулиен разрешение да участва във Финландия.

Целият екип е много щастлив, че Жулиен се възстанови и се връща към надпреварите. Основният ни приоритет винаги е бил момчетата ни да са добре – никога не сме желали да се поемат рискове. В най-лошия случай щеше да се наложи Жулиен да не участва в това рали, отколкото да рискува да отсъства за по-дълъг период от време. В надпревара от WRC се стартира единствено, ако си в добро здраве. В лицето на Никола Клингер имахме отличен заместник и бих искал да му благодаря за демонстрираната отдаденост в тестовете и за желанието да остане до Себастиен във Финландия, ако се наложи – коментира спортният шеф на Фолксваген Йост Капито.

33-годишният Инграсиа заяви от своя страна, че изпитва облекчение от факта, че се е възстановил навреме за състезанието:

– Моите благодарности са за лекарите и невероятната им работа. Сега нямам търпение да излезем отново на трасето.