Начало Рали IRC – Басо вече част от екипа на Протон в IRC

IRC – Басо вече част от екипа на Протон в IRC

40
0
???????????? ????

Двукратният европейски рали шампион Джандоменико Басо ще се присъедини към екипа на Протон в рали сериите IRC (Intercontinental Rally Challenge). Негов съотборник ще бъде Пер-Гунар Андерсон.

Басо вече тества с тима в Италия по-рано този месец автомобилът Сатриа Нео S2000. Тогава за два дни той навъртя приблизително 300 състезателни километра. Вечеофициално 37-годишният Басо ще кара заедно с Андерсон в 6 асфалтови кръга от сериите този сезон. Това са: рали Канарски острови, рали Ялта, рали Ипр, рали Мадейра, Барум рали Злин, рали Месцек и рали Сан Ремо.

– Когато карах колата в Италия, почувствах две неща: усетих, че е добра и усетих топлината в екипа. Двигателят е силен, имаме още малко работа за вършене, за да получим необходимата мощност в различните области, но е добре. Знаем, че трябва да подобрим общото представяне, за да отведем Протон Сатриа близо до челната група, но сме въодушевени от този факт. Очаквам с нетърпение първото състезание с екипа, чудесно е отново да работя със заводски тим.

Очаква се Басо да тества отново с Протон още два дни преди дебюта си с тима в рали Канарски острови (14-16 април).