Начало Рали IRC: Навигатор загина при катастрофа в осмия етап на Тарга Флорио

IRC: Навигатор загина при катастрофа в осмия етап на Тарга Флорио

55
0
Гарет Робъртс,Крейг Брийн

Навигаторът Гарет Робъртс загина при тежка катастрофа в осмата отсечка на Тарга Флорио, пети кръг от Intercontinental Rally Challenge (IRC). 24-годишният състезател бе в екипаж с Крейг Брийн. Етапът бе спрян веднага след инцидента, за да се даде максимално бърз достъп на медицинските екипи до мястото.

Организаторите обаче съобщиха, че въпреки усилията на лекарите Робъртс е починал. Брийн е без контузии, не са пострадали и зрители. Надпреварата е прекратена.

Според непотвърдена информация Пежо-то на екипажа е ударило мантинела, която е пробила автомобила и е причинила гибелта на навигатора.

Брийн и Робъртс имаха сериозна програма в IRC този сезон. След класиранията си в точките на рали Ирландия и в Корсика те трябваше да участват в предстоящите Ипр и рали Румъния. Карането в Тарга Флорио бе смятано от тима за допълнителна възможност да демонстрират таланта си.

24-годишният Гарет Робъртс бе от Уелс. Започва да се състезава през 2004 г. и постига успехи в едномарковите серии Фиеста Спорт Трофи. Формира екипаж с Брийн в началото на 2009 г. Двамата печелят първото издание на WRC академията на ФИА през 2011 г.