Начало Рали IRC – рали Монте Карло 2011 – Ханинен увеличава аванса си в...

IRC – рали Монте Карло 2011 – Ханинен увеличава аванса си в средата на ден 2

54
0
?????

Юхо Ханинен продължава да води в рали Монте Карло 2011 и след изминаването на половината от втория ден на надпреварата, първи кръг от IRC (Intercontinental Rally Championship). На втора и трета позиция във временното генерално класиране след финландеца са Петер Солберг (+51,5 сек.) и Фреди Лоа (+1:02.1 мин.).

През вчерашния, начален ден на състезанието (състоящ се от 4 скоростни отсечки) Ханинен приключи на върха в общото подреждане. След изминаването на днешните, нови два от четири етапа, пилотът на Шкода дори увеличи преднината си.

Той започна втория ден с етапна победа. За да нарасне авансът му в генералното обаче спомогна и вторият Фреди Лоа, който постигна едва седми резултат във въпросната отсечка.

В началната отсечка SS5 за малки трудности с подаването на газ докладва Петер Солберг. Въпреки това норвежецът записа второ време и същевременно продължи да е трети в генералното.

Саразен продължи да бъде четвърти в общото подреждане, въпреки че бе шести в отсечката.

За сметка на това разместване имаше за 5-ата позиция. Ян Копецки изпревари Гай Уилкс. Причината бе грешката, допусната от Уилкс, който загуби няколко секунди, подхлъзвайки се малко след старта. Освен това пилотът се оплака, че настройките на амортисьорите му са прекалено твърди.

SS6 бе спечелен от Бриан Буфие, следван от Солберг, Ханинен, Саразен и Копецки.

Размествания настъпиха в общото класиране. Лоа записа едва 8-и резултат в отсечката (с около 15 сек. по-слаб от постижението на първия Буфие) и това позволи на Петер Солберг да го изпревари, заемайки второто място в генералното.

До края на втория ден от рали Монте Карло 2011 остават още 2 специални етапа.