Начало Рали Иван Мюлер доволен от 14-то си място в рали Франция

Иван Мюлер доволен от 14-то си място в рали Франция

39
0
Иван Мюлер

Световният шампион в WTCC Иван Мюлер достигна 14-та позиция в рали Франция, където участва миналия уикенд. Французинът караше Мини Джон Купър Уъркс WRC с екипа на Продрайв и в началото изостана сериозно, но постепенно навакса доста позиции.

Това бе третото му участие в кръга от световния рали шампионат, който се провежда в родината му – след 2010 г. (със Ситроен Ксара WRC и екипа на Петер Солберг) и 2011-та (с Пежо 207 Супер 2000). То бе отчетено като успех, тъй като този път се размина с техническите грижи от предишни карания.

Всъщност техниката стресна Мюлер в четвъртък на суперспециалния етап в Страсбург, но след отстраняването на повредата всичко бе наред до финала на състезанието. Стигането до края – при това толкова близо до топ 10 – бе повод за гордост и поради факта, че опитът на пилота в Мини-то се изчерпваше с няколко десетки километра на тест преди ралито. В 18-ти и 19-ти етап пък Мюлер записа четвърто и пето време – срещу пилоти от калибъра на Себастиен Льоб и Яри-Мати Латвала.

На това ниво в световния шампионат всички са невероятно бързи. Ние например трябваше да променим системата си за бележки, за да се адаптираме към условията. За нас означава много, че стигнахме финала и доказахме конкурентоспособността си – това бе и целта ни. Лично за мен беше изключително вълнуващо да карам в района, където съм роден (Алкирх – на малко повече от 160 км от родния град на Льоб Агено), пред приятелите и семейството си, както и пред многобройните фенове, тъй като нямам кой знае колко възможности да се състезавам във Франция – коментира Мюлер.