Начало Рали Иван Мюлер ще дебютира във WRC

Иван Мюлер ще дебютира във WRC

81
0

Иван Мюлер, временният водач в класирането на WTCC (World Touring Car Championship), ще дебютира в световния рали шампионат в рали Франция (1-3 октомври 2010 г.). Пилотът ще кара Ситроен Ксара, който ще бъде поддържан от екипа на Петер Солберг.

41-годишният Мюлер в момента се състезава в световния шампионат за туристически автомобили и оглавява общата таблица. Той спечели титлата в сериите през 2008 г., а освен това е печелил френския и британския шампионат за туристически автомобили съответно през 1995 и 2003 г.

През октомври тази година Иван Мюлер ще дебютира и в световния рали шампионат като негов навигатор ще бъде Жил Мондеси. Двамата ще се качат в същия Ситроен Ксара WRC, с който Петер Солберг се състезава в световния рали шампионат през 2009 г. Впоследствие колата претърпя мащабна ревизия.

В предстоящото рали Франция екипът на Солберг ще се грижи както за автомобила на Петер – Ситроен С4 WRC, така и за колата, която ще кара Мюлер. Заявката за участие в надпреварата на екипажа Мюлер/Мондеси обаче ще бъде от името на френския тим Automeca, който се подкрепя от Motors TV.

Самият Мюлер обясни рали дебюта си така:

– Карането на писта е вероятно сферата, която ми е най-добре позната. Мисля обаче, че е много важно да опитваш нови неща и да трупаш опит.