Начало Рали Иван Мюлер ще кара Мини в рали Франция

Иван Мюлер ще кара Мини в рали Франция

27
0
Иван Мюлер

Световният шампион в WTCC Иван Мюлер ще кара Мини в рали Франция през октомври.

Пилотът на Шевроле ще се присъедини към екипа на Продрайв за състезанието, като това ще му е трета поява в състезанието. През 2010 г. той бе зад волана на Ситроен WRC на Орека, а миналия сезон управлява Пежо Супер 2000.

Нямам търпение да се състезавам в домашния си кръг от WRC на най-високото ниво в тази дисциплина след миналогодишния ми опит с S2000. Имах само ден да се запозная с автомобила , но балансът на шасито ми даде сериозна увереност. И моят Шевроле, и Мини-то са с подобни 1,6-литрови турбомотори и представянето им е почти едно и също. Убеден съм, че ще ми отнеме малко време да се върна към карането с бележки, но целта ми ще е да финиширам в точките – коментира Мюлер.

Шефът на екипа на Продрайв Дейв Уилкок заяви, че се вълнува от шанса да работи с Мюлер.

– Бях инженер за Продрайв в британския шампионат за туристически автомобили от 1998 до 2000 г., когато водехме невероятни битки с Иван. Сега за първи път ще сме в един и същи екип. Той е невероятно талантлив, справя се страхотно с автомобилите и мисля, че Мини-то ще му пасне перфектно. Вече е карал в тази надпревара и очаквам впечатляващи времена от него, след като свикне с трасето – допълни Уилкок.