Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Изграждането на трасето в Монако продължава

Изграждането на трасето в Монако продължава

1042
0
Гран при на Монако
снимка: Ред Бул Контент Пуул

Изграждането на част от трасето за Формула 1 в Монако продължава, въпреки ограниченията. Преди няколко дни правителството взе решение всички подпомагани от държавата проекти да бъдат временно спрени след поредния случай на заразен с коронавирус в Княжеството.

Изключение обаче е направено за Quai des Etats-Unis, където е късата права от шикана след тунела до завоя Табак. В тази връзка съветникът на Министерството на околната среда и градоустройството Мари-Пиер Грамалия заяви, че работата по трасето в тази част трябва да продължи, докато няма решението за отлагане или отменяне на състезанието.

В официално изявление шефовете на спорта и ФИА обявиха, че очакват сезонът да започне в края на май. А Гран при на Монако е планирано за 21-24 май. Очаква се на днешния конферентен разговор между шефовете на F1, ФИА и отборите да бъде дискутиран и календарът за тази година.

Освен спирането на държавните проекти, в Монако бяха затворени всички обществени места, които не са от съществено значение. Сред тях са ресторанти, казина, кафенета, театри, кина и нощни клубове.

В същото време доставчикът на гуми Пирели обяви кои типове ще предостави на отборите в Монако, ако състезанието се състои. Очаквано това ще са възможно най-меките смеси – С3 (хард), С4 (медиум) и С5 (софт).

По правилник пилотите трябва да запазят по един нов комплект софт за 3-ата част на квалификацията. А за състезанието да разполагат с по 1 комплект медиум и хард, независимо дали нови или използвани, като само единият от тях е задължителен за използване.

Пирели 2020 Монако
графика: Пирели