Начало Рали Излезе списъкът със заявките за рали България 2010

Излезе списъкът със заявките за рали България 2010

370
0

Общо 49 заявки са подадени за предстоящото рали България, VII кръг от световния рали шампионат.

Тази година най-мащабната ни родна рали надпревара е част от календара на WRC. Най-накрая, 5 дни преди началото на състезанието, организаторите решиха да публикуват и списъка със заявките на участниците. Все пак трябва да се уточни, че това не е окончателен списък на екипажите, в него могат да възникнат промени. Те евентуално трябва да бъдат отразени в стартовия лист, който трябва да се появи преди началото на рали България.

Според публикувания списък на заявените участници в България ще пристигнат заводските пилоти на Ситроен – Себастиен Льоб и Дани Сордо, както и състезателите на Б-отбора на компанията – Себастиен Ожие и Кими Райконен.

Форд естествено са в списъка с лидерите си Мико Хирвонен и Яри-Мати Латвала. Другият им тим – този на Стобарт, пристига с Матьо Уилсън, а негов съотборник специално за рали България ще бъде Пер-Гунар Андерсон. Шведът има договорка с Форд да кара в първия асфалтов кръг за сезон 2010. От представянето му в Боровец зависи дали ще може да се надява на договорка за останалите асфалтови стартове от календара.

Братята Солберг също според списъка ще пристигнат в България. По-големият Хенинг ще е със Стобарт, но вместо обичайния за него Форд Фокус RS WRC (който отиде при Андерсон) ще кара Фиеста S2000. Петер пък преодоля сагата с намирането на нов навигатор в лицето на Крис Патерсън и също планира да се появи на Боровец. Още повече, че неговият мениджър вече два пъти преди надпреварата посещава България, за да се информира за всички подробности около ралито и държавата ни.

От българска страна са подадени 23 заявки от въпросните общо 49. В списъка фигурират най-изявените ни пилоти: Крум Дончев, Димитър Илиев, Ясен Попов, Петър Гьошев, Тодор Славов.

Според последното уточнение на програмата рали България 2010 ще бъде открито на 8 юли, четвъртък на стадиона в Самоков, а същинското състезание е в следващите три дни.