Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Йос Верстапен оправдава реакцията на Макс относно Ферари

Йос Верстапен оправдава реакцията на Макс относно Ферари

2957
0
Макс и Йос Верстапен
Макс и Йос Верстапен, снимка: Марк Томпсън/Ред Бул Контент Пуул

Йос Верстапен заяви, че оправдава реакцията на сина си Макс относно задвижващата система на Ферари. Според него тя е разбираема с оглед на голямото предимство на Скудерията по отношение на мощността в последните няколко месеца.

Пилотът на Ред Бул заяви след състезанието в САЩ, че спадът на скоростта на Ферари се дължи на това, че в тима от Маранело са спрели да мамят, след като ФИА е проверила двигателя им и е наложила промени.

Последното твърдение обаче далеч не е доказано и предизвика реакция от страна на Ферари. Шефът на тима Матия Биното заяви, че по-ниското темпо на колите в Остин се дължи на недостатъчно сцепление. Шарл Льоклер пък каза, че Верстапен изобщо не може да говори такива неща, тъй като не е част от тима.

„Видях изказването на Макс и си помислих: „О, не“, каза Йос. – Това не беше най-умното изявление. Но аз разбирам Макс, защото той иска да печели. А след лятната пауза той няма никакви шансове да се бори срещу Ферари.

Смятам, че всички знаят, че във Ферраи използваха дупка в правилата. Това обяснява защо те изведнъж ставаха изключително бързи на правите. Може би те не мамеха, но това, което вършеха, не беше морално. Сега съм много доволен, че има яснота по въпроса, защото всички се чудеха какво правят във Ферари.“