Начало Рали Кубица няма да кара в рали Аржентина

Кубица няма да кара в рали Аржентина

53
0

Роберт Кубица няма да участва в рали Аржентина, четвърти кръг от световния рали шампионат (WRC).

Полякът иска да отдели повече време за реорганизация на екипа си. От този сезон той се състезава със свой отбор и желанието му е да осигури максимално високо ниво на представяне. Тимът обаче бе създаден едва преди първия кръг от първенството – рали Монте Карло – и всичко досега бе доста френетично.

 „Това бе много трудно решение. По принцип планирахме да се състезаваме в рали Аржентина и част от екипа, включително колата, дори е на мястото на събитието. Налага се обаче да пропуснем надпреварата”, заяви Кубица.

Той добави, че да се състезаваш в световния рали шампионат е истинско предизвикателство и продължи: „Макар че спечелих шест отсечки в първите три кръга, трябва да сме реалисти и да се съсредоточим върху подобряването на отбора в множество области. Планираме да се върнем в Португалия с различна структура на отбора, който систематично подобряваме. Бих искал да помоля феновете ни за разбиране и да им благодаря за подкрепата.”

Още в началото на сезона Кубица призна, че решението да организира свой собствен екип е било взето много късно.

В първите три кръга от първенството пък полякът имаше няколко инцидента. Той не завърши в Монте Карло, а в Швеция и Мексико бе съответно 20-ти и 18-ти.