Начало Рали Кубица ще пропусне рали Австралия

Кубица ще пропусне рали Австралия

17
0

Роберт Кубица ще пропусне рали Австралия в средата на септември. Заради сериозното разстояние както обикновено разходите за частните отбори във WRC са доста сериозни. След трудния до този момент сезон за поляка, той смята да използва средствата, за да се подготви за останалите асфалтови ралита в календара. По време на рали Германия той за първи път се качи на актуалната версия на Форд Фиеста RS WRC.

Заради смяна на двигателя преди старта той трябваше да стартира с пет минути изоставане. Така шансовете му за добро класиране бяха ограничени още преди старта. Въпреки че напрежението трябваше да е по-малко, Кубица на два пъти излетя от трасето и в крайна сметка завърши едва на 35-о място. Така пропускането на рали Австралия цели по-добра подготовка за рали Корсика.

Рали Франция отново се завръща на средиземноморския остров през тази година и ще се състои в началото на октомври.

„Реших да пропусна Австралия, за да работя по подготовката си за състезанията във Франция и Испания“, обясни Кубица пред Аутоспорт. „Трябва да намеря правилния подход към колата и гумите. А логистиката за Австралия е доста сложна.“

След създаването на свой собствен отбор Кубица трябва сам да се грижи за организацията на своите участия.