Начало Рали Консани ще покаже подкрепа за Бианки в рали Дю Вале

Консани ще покаже подкрепа за Бианки в рали Дю Вале

49
0

Робер Консани ще демонстрира подкрепата и съпричастността си към Жул Бианки.

Пилотът на Маруся във Формула 1 катастрофира по време на Гран при на Япония и е в болница, където се бори за живота си. Той се удари тежко в задната част на трактор, който бе излязъл, за да прибере Заубер-а на катастрофиралия по-рано Адриан Сутил.

В следващия Гран при старт – в Сочи (Русия) – всички състезатели бяха с лепенки на каските в подкрепа на колегата си. По някои от болидите също имаше знаци и съобщение. Тимът на Маруся реши да се състезава само с една кола, а болидът с №17 остана в готовност в бокса на Бианки.

Консани ще покаже подкрепата си в предпоследния кръг от европейския шампионат (ERC) рали Дю Вале, което ще се проведе в Швейцария (23-25 октомври). Той ще сложи на колата си Пежо 207 Супер 2000 съобщение за колегата си, с когото са от Южна Франция.

32-годишният Робер се надява и останалите пилоти в ERC да изразят съпричастност към Бианки и семейството му. Той ще разпъне специален плакат в тяхна подкрепа преди началото на състезанието и ще покани и други състезатели на малката церемония.

– Приятелят ми Жул е един от най-талантливите пилоти в поколението си. Катастрофата му бе брутална и ни напомни колко опасен може да е автомобилният спорт. Той е борец и цялото моторспорт семейство се моли за него и семейството му в този труден момент – заяви Консани.