Начало Рали Копецки и Баумшлагер впечатлени от новата Шкода Фабия R5

Копецки и Баумшлагер впечатлени от новата Шкода Фабия R5

46
0

Ян Копецки и Раймунд Баумшлагер останаха впечатлени от новата Шкода Фабия R5, по чието развитие работят заедно с екипа на Шкода Моторспорт.

Чешкият пилот тества автомобила на различни настилки през последните два месеца, като работата по проекта постепенно бе ускорена.

„В Шкода е създаден отличен екип от инженери. Убеден съм, че момчетата ще направят още един рали автомобил от най-висока класа. Опитът ми с Фабия R5 досега е много положителен”, коментира Копецки. „Истинско удоволствие е да караш чисто нова кола, при това с този мощен турбо мотор. Ясно е, че трябва да адаптираш стила си на управление, защото разликата спрямо двулитровия мотор на Фабия Супер 2000 е огромна. Фабия R5 притежава всичко необходимо, за да продължи успешната история на Шкода в автомобилния спорт.”

От Шкода съобщиха, че вече има дълъг списък с желаещи да купят новата Фабия R5. „Фабия S2000 бе важен модел за бранда ни през последните години. Успехът на тази кола е доказателство за техническата експертиза и страстта на целия екип на Шкода към автомобилния спорт. Ще продължим историята си с R5”, заяви спортният директор на марката Михал Храбанек. „Изглежда и много частни отбори са убедени в това. Вече имаме дълъг списък потенциални купувачи.”

От Фабия S2000 бяха продадени над 60 броя в рамките на шест години, а предпочелите я екипи бяха от целия свят. С този автомобил са спечелени близо 50 международни и национални титли.

„Фабия Супер 2000 бе най-добрата кола в класа си. Вярвам, че Фабия R5 ще продължи по същия път”, заяви и австрийският пилот Раймунд Баумшлагер. „Тествах автомобила на сняг, асфалт и чакъл – и той оставя отлични впечатления на всяка настилка.”

Екипите, които купят Фабия R5, ще получат и техническа подкрепа от Шкода освен самия автомобил. „По този начин двете страни ще споделят ноу-хау и ще имат полза в дългосрочен план”, обясни Храбанек.