Начало Рали Крум Дончев и Петър Йорданов с Европейската рали купа

Крум Дончев и Петър Йорданов с Европейската рали купа

41
0

Българският екипаж Крум Дончев/ Петър Йорданов получи титлата в Европейския рали трофей. Двамата бяха в челото на класирането с 515 т. преди последния кръг в Австрия – рали Валдвиертел. Състезанието се състоя този уикенд.

Надпреварата край двореца Графенег стартира вчера с 6 скоростни етапа на асфалтова настилка. Глобул Рали Тийм стартира с номер 1, движейки се в челото на класирането. В края на състезателниия ден падна гъста мъгла, което допълнително усложни метеорологичните условия. Също така последва и механичен проблем в задния диференциал на колата. Затова Крум се завъртя в последния етап и загуби 20 сек. Последвалата сервизна зона не бе достатъчна за отстраняване на проблема и екипажът бе принуден да напусне австрийската надпревара.

–  Въпреки отпадането ни в последния кръг, не мога да скрия радостта си. Европейският рали трофей е най-ценното постижение до момента в моята кариера и съм изключително щастлив, че успяхме да го завоюваме за България. Благодаря на всички наши партньори, които ни подкрепиха и повярваха в нас!, сподели Крум Дончев.

Състезанието беше много трудно от навигаторска гледна точка, поради лошите метеорологични условия – гъста мъгла и дъжд. Организацията и атмосферата бе страхотна. Съжаляваме, че не можахме да продължим през втория ден. Изключително сме щастливи, че успяхме да спечелим купата на Европа за 2014 г., коментира Петър Йорданов.