Начало Рали Крум Дончев и Петър Йорданов с Европейската рали купа

Крум Дончев и Петър Йорданов с Европейската рали купа

10
0

Българският екипаж Крум Дончев/ Петър Йорданов получи титлата в Европейския рали трофей. Двамата бяха в челото на класирането с 515 т. преди последния кръг в Австрия – рали Валдвиертел. Състезанието се състоя този уикенд.

Надпреварата край двореца Графенег стартира вчера с 6 скоростни етапа на асфалтова настилка. Глобул Рали Тийм стартира с номер 1, движейки се в челото на класирането. В края на състезателниия ден падна гъста мъгла, което допълнително усложни метеорологичните условия. Също така последва и механичен проблем в задния диференциал на колата. Затова Крум се завъртя в последния етап и загуби 20 сек. Последвалата сервизна зона не бе достатъчна за отстраняване на проблема и екипажът бе принуден да напусне австрийската надпревара.

–  Въпреки отпадането ни в последния кръг, не мога да скрия радостта си. Европейският рали трофей е най-ценното постижение до момента в моята кариера и съм изключително щастлив, че успяхме да го завоюваме за България. Благодаря на всички наши партньори, които ни подкрепиха и повярваха в нас!, сподели Крум Дончев.

Състезанието беше много трудно от навигаторска гледна точка, поради лошите метеорологични условия – гъста мъгла и дъжд. Организацията и атмосферата бе страхотна. Съжаляваме, че не можахме да продължим през втория ден. Изключително сме щастливи, че успяхме да спечелим купата на Европа за 2014 г., коментира Петър Йорданов.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter