Начало Рали Крум Дончев и Петър Йорданов спечелиха рали Сърбия

Крум Дончев и Петър Йорданов спечелиха рали Сърбия

106
0

Екипажът на Глобул Рали Тийм Крум Дончев и Петър Йорданов с Форд Фиеста R5 спечели 47-ото издание на рали Сърбия, което се състоя този уикенд в покрайнините на Ужице. Състезанието бе кръг от Европейския рали трофей и от Сръбския рали шампионат.

Надпреварата край сръбския град стартира вчера сутрин с шест етапа, които бяха трудно преодолени от екипажите, поради метеорологични условия. Дончев и Йорданов поддържаха добро темпо във всички скоростни отсечки, но в четвъртия етап заваля силен дъжд и в този момент чистачките на състезателния автомобил отказваха. В резултат на това навигаторската задача бе от най-важно значение, тъй като Петър Йорданов се наложи през 30 секунди да натиска бутона за чистачките. Въпреки това екипажът нямаше технически проблеми и грабна максимума бонус точки за първия ден.

Днес състезанието продължи със същите етапи, но в обратна посока. Крум Дончев и Петър Йорданов имаха комфортна преднина от предходния ден и заложиха на сигурно. Всичко премина нормално за отбора, нямаше технически проблеми. В крайна сметка Глобул Рали Тийм взе 7 точки от днешния ден на бонус точките, и е на втора позиция в генералното класиране на Европейския рали трофей.