Начало Рали Каменов най-бърз на тренировките за планинското в Лясковец

Каменов най-бърз на тренировките за планинското в Лясковец

98
0

Лидерът в класирането на националния планински шампионат Любен Каменов (Каменов Рали Тим) с Мицубиши Лансър Ево 9, бе най-бърз на тренировките на 5-ия кръг от сериите Раховец/Лясковец.

Преди година Раховец/Лясковец бе в края на сезона като открита надпревара. Сега организираното от Етър Рейсинг Тим състезание е 5-и кръг от шампионата, а по трасето с дължина 3350 м и разлика във височините 210 м се очаква сериозна надпревара. През техническия преглед в Горна Оряховица преминаха 26 автомобила.

Бързината на Каменов не изненада никого. Той бе най-бърз във всички тренировъчни маншове, на третото изкачване постигна 2:05,48 и подобри с близо 11 секунди времето си от първото. Втори, на 10,17 сек. бе шуменският пилот Христо Манолов (БАМС) с Мицубиши Лансър Ево 9, който успя с третото си изкачване да измести от второто място Стефан Георгиев  (ЕФКО Рейсинг) с Форд Ескорт RS. Христо бе най-бърз в клас НС2, а Стефан остана втори, като смени турбото на колата си преди третия манш и даде най-доброто си време 2:12,39. Стефан изостава на 2 сек. от Христо. Проблем имаше един от фаворитите в този клас, съотборникът на Георгиев – Тихомир Златков, също Форд Ескорт RS. Тихомир направи само едно качване с време 2:30,16, но проблем с електрониката не позволяваше на мотора на колата му да направи повече от 3000 оборота. Механиците му ще си имат работа до утрешния старт.

Отлично каране направи Йордан Тодоров (Джордан Рейсинг) със Ситроен Саксо, който даде 4-о време 2:17,68 и е първи в клас НС4. След него е Александър Димитров (ЕФКО рейсинг) също със Ситроен Саксо. Шести и първи в клас НС3 стана Милен Узунов (Казанлък моторспорт) с Хонда Сивик, като само 5 стотни не му достигнаха да заеме 5-ата позиция, но пък успя да победи само с 14 стотни Ивелин Чапанов (Плевен рейсинг) с Рено Клио. За оспорваната битка в клас НС3 говори и фактът, че на още 11 стотни остана 8-и Стефан Стоев (АРА Моторспорт) с Хонда Сивик.