Начало Рали Колата на М-Спорт за 2017 г. направи първи тестове

Колата на М-Спорт за 2017 г. направи първи тестове

61
0

Първият Форд Фиеста RS WRC на М-Спорт за 2017 г. направи първи тренировки пред юли. Автомобилът излезе за изпитания след повече от 12 месеца развитие. Първата серия тестове бе изпълнена на частното трасе на М-Спорт в Кумбрия.

В Довънби Хол е традиция управляващият директор Малкълм Уилсън да изпробва новите коли. След него зад волана бе опитният пилот Мартин Прокоп, който изпълни същинската част от тренировките.

Автомобилът е създаден в съответствие с новите правила за световния рали шампионат, влизащи в сила догодина. Колите ще са с до 55 мм по-широки спрямо настоящите WRC спецификации и ще тежат с до 10 кг по-малко. На екипите бе позволена повече свобода по отношение на аеродинамиката.

Фокусът при първите изпитания на Фиеста RS WRC за следващия сезон бе върху механичните компоненти – окачване, трансмисия, двигател. Скоро ще бъдат изпробвани и аеродинамични новости. Екипът на М-Спорт вече е изцяло съсредоточен върху този автомобил, след като приключи процеса по конструиране и производство на Форд Фокус RS RX за рекордните шест месеца.

„Вълнение ни връхлита всеки път, когато нов автомобил излезе на тест”, коментира Уилсън. „Постоянно доказваме, че разполагаме с достатъчно инженерен опит да произвеждаме коли-победители. Първоначалните впечатления сочат, че новият модел не е изключение. Това бе само първият прототип, а скоростта вече е невероятна. Все още доизпипваме аеродинамичния пакет заедно с колегите ни от Форд, но изпробвахме всички механични компоненти.”