Начало Рали Константин Щерев спечели рали спринт Дряново 2016

Константин Щерев спечели рали спринт Дряново 2016

60
0

Константин Щерев/Николай Арабаджиев със Субару Победиха в Рали спринт Дряново 2016, като с това спечелиха и рали спринт шампионата за 2016 г.

На второ място завършиха Георги Янков/Цветан Балджиев със Субару Импреза на точно 25 секунди. Третата позиция е за казанлъшкия екипаж Стефан Панчугов/Алекси Малчев с Хонда Сивик на 40.17 секунди. 

Щерев и навигаторът му печелиха и два от трите скоростни етапа във финала на първенството, записвайки общо време от 25:50.23 мин. за 40.68 състезателни километра. Последното изпитание за деня Царева ливада 2, бе спечелено от Стефан Панчугов.

След състезанието в Дряново Щерев завършва годината с общ сбор от 50 точки и така спечели титлата в генералното класиране и в своя клас НС2.

Общо 20 екипажа достигнаха до финала на добре организираното състезание в околностите на Дряново. Два тежки инцидента се случиха по време на ралито, като за щастие и двата екипажа са добре без наранявания.

Първи излязоха от трасето Петър Поломски/Даниел Вълчев със Ситроен Саксо. На третото минаване СЕ 3 Царева ливада Павлин Русев/Мариян Маринов се удариха в дърво, като автомобила е сериозно повреден.

Отборно най-голямата купа отиде в АСК Октан Рали Тим, чийто представители Игнат Исаев/Стефан Кордев и Огнян Герджиков/Николай Китанов триумфираха съответно в класовете си RC5 и RC4.

Втори в RC4 и 8-и в общото класиране станаха Динко Иванов/Живко Желев със Ситроен C2 R2. пред тях седми се наредиха Милен Узунов и Николай Мончев с Хонда Сивик, които са първи в клас HC3.