Начало Рали Кола изгоря напълно в рали Троя, Симеонов начело в HRT

Кола изгоря напълно в рали Троя, Симеонов начело в HRT

161
0
Стайков

Кола изгоря напълно по време на първия етап от рали Троя в Чанаккале, което е кръг от Европейския рали трофей и едномарковия шампионат в България на Hyundai Racing Trophy  (HRT).

По време на отсечката Paris 1 женският екипаж Бурджу Четинкая с навигатор Емире Кантурк с Мицубиши Лансър Ево 9 се запали към края на етапа заради технически проблем, като заради горещото време от над 40 градуса температура на въздуха колата пламна бързо и изгоря до неузнаваемост.

За щастие екипажът е невредим. Отсечката бе спряна, а на пилотите, които не успяха да преминат по нея бяха назначени служебни времена. Сред тях бяха и екипажите на Hyundai Racing Trophy. В следващите отсечките макар и с известно се състояха според плана, като след всичките 5 етапа за деня най-напред от HRT е Симеон Симеонов с навигатор Йордан Йорданов, който е на 22-а позиция в генералното класиране и на първо в RC5.

Втори е Денис Станчовски с копилот Младен Карчев, които изостават от Мони на 1:54.0 мин. На 3-а и 4-а позиция са Виктория Гъркова/Велислава Павлова и турския екипаж Топрак Кандан/Ерхан Арикан. От състезаващите се пилоти за България Стоян Апостолов с навигатор Павлина Апостолова с Хонда Сивик, които са на 23-о място в общото подреждане.

На 5-а позиция в него е миналогодишният шампион на България Пламен Стайков с Мицубиши Лансър Ево 9, който тази година се състезава с грузински лиценз.

Начело в ралито е Орхан победителят от рали България Ягиз Авджъ (Шкода Фабия R5), който има 18 сек аванс пред Орхан Авджиоглу с Форд Фиеста R5.