Начало Рали Кубица няма търпение да демонстрира прогреса си на чакъл в Уелс

Кубица няма търпение да демонстрира прогреса си на чакъл в Уелс

39
0
Роберт Кубица

Роберт Кубица няма търпение да демонстрира прогреса си на чакъл в предстоящия последен кръг от тазгодишното световно рали първенство.

Полякът дебютира миналия сезон в Уелс, а през тази година постепенно подобряваше темпото си точно на такава настилка. Условията в последния кръг от шампионата се усложняват заради честите валежи и мъгла. Кубица не се плаши, въпреки че понякога има дори сняг и лед. Въпросът е да се прецени максимално правилно сцеплението.

– Миналата година не стигнах далеч, но ситуацията тогава бе сложна. Преминах на WRC автомобил, бях с нов навигатор, а бележките бяха на италиански. Очаквам този път състезанието да се развие по-добре за мен – обясни Кубица. – Ралито е много трудно, основно заради времето. Може да е наистина чудесно, ако времето е слънчево – на това се и надявам. Възможността за дъжд, мъгла и кал обаче е висока и те ще направят карането значително по-трудно, но това все пак е британско рали! Около 70% от отсечките са нови в сравнение с миналата година, така че изживяването като цяло ще е ново. Надпреварата е уникална заради настилката и атмосферните условия. Наистина е трудна, но се надявам на добро преживяване и да стигна до финала.