Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Какво е необходимо, за да стане сезон 2023 интересен? Волф: „Да се...

Какво е необходимо, за да стане сезон 2023 интересен? Волф: „Да се извади Верстапен от уравнението“

3871
0
Макс Верстапен, Ред Бул
Макс Верстапен; снимка Ред Бул Контент Пуул

Какво е необходимо, за да стане сезон 2023 във Формула 1 интересен? Да се извади Макс Верстапен „от уравнението“, сподели Тото Волф. Шефът на Мерцедес повтори тезата на Зак Браун от Макларън, че ако нидерландецът не караше за Ред Бул, то първенството щеше да е наистина интересно. Американският мениджър посочи, че зад Верстапен битката е оспорвана. Волф е на същото мнение, като освен това обаче допълни, че работата на неговия екип и останалите е да настигнат Ред Бул и Макс.

„Мисля, че просто трябва да извадите Макс от уравнението“, каза Волф. „Вторият Ред Бул е на нашето ниво. Тогава сезонът ще е фантастичен, а битките на пистата – близки. Но в крайна сметка хронометърът никога не лъже. Един човек с една определена кола е над всички оставали. Ние просто трябва да ги настигнем. Нямаме друг избор.“

Кристиан Хорнер многократно повтори от началото на сезон 2023, че Ред Бул и Верстапен не приемат нищо за даденост и продължават да работят. Техническият директор на екипа Пиер Ваше определи болида RB19 като просто „добър“. Той каза, че тимът не е свършил фантастична, а добра работа. Колкото и да е сложно да си начело обаче, Хорнер няма абсолютно никакво желание за битка като тази през 2021 г.

„Мисля, че още се възстановявам от тогава. Нито една частица от мен не желае онзи сезон да се повтори“, заяви Хорнер.

Той допълни, че резултатите на тима от Милтън Кийнс се дължат на работата на абсолютно всички хора в екипа.

„Свалям шапка на всички зад кулисите. Те се трудят изключително упорито, за да имаме такова представяне на пистата. Всеки човек в отбора, всеки отдел във фабриката си върши работата. Такива резултати не се постигат случайно“, допълни Хорнер

Работата на тима бе отбелязана и от бившия пилот на Ред Бул Марк Уебър. Наскоро австралиецът отбеляза, че екипът от Милтън Кийнс може би щеше да получава повече признание за постиженията си ако бе автомобилен производител.

„Според мен само проблеми с издръжливостта могат да го спрат (Верстапен – б.р.). Мисля, че за хората е наистина много трудно да разберат това ниво на доминация. Колко много работа и усилия са вложени, за да се постигне. И за това хората в тима трябва да получат признание. Забележително е да постигнеш такава преднина във Формула 1“, коментира Уебър.

„Има страшно много варианти за допускане на грешки. Спирания в бокса, издръжливост, пилотски пропуски. Тази серия от успехи е невероятна, а предишната такава поредица е чак от 1988 г. (на Макларън)“, допълни австралиецът.