Начало Рали Кампаня изключително доволен от подиума в домашното за него рали Корсика

Кампаня изключително доволен от подиума в домашното за него рали Корсика

40
0
Пиер Кампаня

Пиер Кампаня спечели чудесен подиум в провелото се през миналия уикенд рали Корсика, кръг от Intercontinental Rally Challenge (IRC). Французинът направи страхотно каране в домашната си надпревара с Пежо 207 и въпреки че отстъпи на Ян Копецки, имаше за какво да се радва на финала. Това бе първи резултат за него в топ 3, при това в едно от най-трудните асфалтови ралита и пилотът смята, че е демонстрирал по възможно най-добрия начин таланта и възможностите си.

По време на състезанието Кампаня и навигаторката му Сабрина де Кастели спечелиха две отсечки, като освен това поддържаха темпо, близко до това на победителя Дани Сордо (Мини). Това може да им помогне да разширят малко повече състезателната си програма за сезона, но ситуацията тепърва ще се развива.

Изключително съм доволен, че постигнах този резултат – коментира корсиканецът. – Състезанието бе наистина много специално за мен, какот и качването ми на подиума. Най-сериозните ни съперници бяха бързи, а ние отдавна не се бяхме състезавали с Пежо, така че определено имаме повод за празнуване. Усещането е страхотно!

Пиер допълни, че етапните победи са били фантастични за него, както и че според него е направил професионално и зряло представяне.

Надявам се това да накара хората да разберат на какво съм способен. Бих искал да благодаря на компаниите, които ме подкрепиха за това ми участие, както и Сабрина. Всички имат страхотен принос за успеха ни. При пристигането целта ни бе да се борим за място на почетната стълбичка, тъй като миналата година финиширахме четвърти и точно това сторихме. Поздравления за Дани и великолепната му победа – каза още Кампаня.