Начало Moto News Карлос Чека ще кара за Прамак в последните две състезания от MotoGP...

Карлос Чека ще кара за Прамак в последните две състезания от MotoGP този сезон

57
0
Карлос Чека

Късно вчера от тима на Прамак Рейсинг в MotoGP обявиха, че в последните две състезания този сезон за тях ще кара испанският ветеран Карлос Чека. 38-годишният испанец, който тази година завърши трети в световния Супербайк шампионат, ще замени контузения Мика Калио за състезанията на Ещорил и Валенсия.

„Приемам това като възможност. Искам да използвам това, за да събера опит, а и да се насладя. Единствената ми цел ще бъде да се адаптирам колкото мога по-бързо. Това е наистина страхотно предизвикателство. Успях да направя само един единствен тест на Муджело, а хората, срещу които ще се състезавам през тези две състезания, вече са карали в 16 надпревари този сезон. Те познават гумите, а аз не, а и очевидно са запознати и с машините си.

Дукати GP10 има страхотна мощ, а гумите са се подобрили много в последните години, особено задните. Естествено и електрониката играе много важна роля. За мен обаче това наистина е като награда – да карам един от най-добрите мотори в световния шампионат, след като по-рано този сезон успях да карам и един от най-добрите Супербайк-мотоциклети.

Не знам какво ще бъде нивото ми, искам само да чувствам, че съм дал максимума от себе си, независимо какво се случи. Ние обаче ще се опитаме да изстискаме максимума и съм сигурен, че резултатът ще бъде добър“, заяви Чека, който за последно кара в състезание от MotoGP през 2007-ма година.