Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Карлос Сайнц започна работа във Ферари

Карлос Сайнц започна работа във Ферари

2993
0
Карлос Сайнц
Карлос Сайнц; снимка: Ферари

Карлос Сайнц приключи с коледните и новогодишни празници и вече работи в Маранело. Испанецът е пилот на Ферари от 2021 г. и е твърдо решен да вложи максимум усилия. На състезателя бе взета мярка за седалка още през миналата година, така че сега е съсредоточен върху програма в симулатора и работа с инженерите. Освен това Ферари организира тест за него на пистата Фиорано с болида от 2019 г.

„След кратка почивка е време за връщане на работа. Отивам в Маранело, за да започна подготовка за предстоящия сезон“, написа Сайнц в Инстаграм

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Carlos Sainz (@carlossainz55)

Една от темите, които се обсъждат от момента на привличането на испанеца в Скудерията, е как ще се сработи той с Шарл Льоклер. Според баща му, който в момента се състезава в рали Дакар 2021, няма да има проблеми между двамата състезатели.

„Карлос и Шарл ще се сработят и ще помагат на отбора да върви напред. Убеден съм, че ще имат отлични взаимоотношения“, сподели Сайнц старши.

По време на коледните празници шефът на Ферари Матия Биното припомни, че това е най-младият пилотски тандем на отбора от 1968 г. насам. Той подчерта, че с тях екипът ще гради бъдещето си.

Биното посочи също така, че поне в началото на сезона няма да има заповеди от бокса

„В договора на Шарл няма нищо за лидерска позиция. Очевидно е важно да не си причиняват вреди един на друг. Първи приоритет е да се печелят максимален брой точки за отбора. Възможно е в някои състезания да приемат решения, взети за оптимизиране интересите на отбора. Но пазейки интересите на тима, ние помагаме на интересите на пилота. По-късно през сезона ако единият има ясно предимство и може да постигне нещо невъзможно за другия, ще проведем открита дискусия“, каза Биното.