Начало Рали Кен Блок отново се чувства комфортно в рали автомобила си

Кен Блок отново се чувства комфортно в рали автомобила си

88
0
Кен Блок

Кен Блок отново се е почувствал удобно в колата си в рали Аржентина и това отнема част от негативното усещане на американеца, което му донесоха сериозните технически проблеми, сполетели го в надпреварата.

Рали Аржентина 2011, провело се миналия уикенд – 26-29 май, бе първото за Блок след сериозната му катастрофа по време на шейкдауна, предшестващ рали Португалия през март. В Аржентина обаче за американеца не бе лесно, тъй като в автомобила му Форд Фиеста RS WRC се появиха технически проблеми, които наложиха да рестартира по системата супер рали. Блок все пак успя да завърши на 18-а позиция в латиноамериканската надпревара, след което коментира:

– Бе тежко рали. Механичните повреди, с които трябва да се справиш, никога не са забавни, но това е част от спорта. Но успях да се почувствам комфортно в колата отново (след Португалия – б. р.), което бе важно за мен.

Следващата надпревара от календара на WRC, в която ще участва Кен Блок, в рали Германия (18-21 август). Това означава, че той ще пропусне два кръга – тези в Гърция и Финландия.