Начало Рали Кен Блок с Форд Фиеста ST RX43 за Global X Games и...

Кен Блок с Форд Фиеста ST RX43 за Global X Games и Global RallyCross

261
0
Форд Фиеста ST RX43

Кен Блок ще кара подготвен от М-Спорт със сътрудничеството на неговия тим Hoonigan Racing Division Форд Фиеста ST RX43 за Global X Games и Global RallyCross. Автомобилът е дело на общите усилия на американеца и екипа на Малкълм Уилсън.

Работата е започнала от базовия Форд Фиеста, върху който са приложени годините опит и натрупани познания както от М-Спорт, така и от Блок.

Обърнахме се към М-Спорт за тази задача по редица причини – обяснява тийм мениджърът на Hoonigan Дерек Донси. – Научихме много през миналия сезон, който бе дебютен за Кен в GRC (Global RallyCross) и сега имахме шанса да предадем тази информация на инженерите, за да създадем възможно най-добрия състезателен автомобил. Колата ни от миналата година бе на доста високо ниво и Кен успя да вземе полпозишън няколко пъти, спечели сребро на X Games в Лос Анджелис и води през повечето време във финалното състезание в Лас Вегас. Сега ще започне сезона със значително подобрен автомобил.

Блок вече тества колата и заяви, че е сериозно впечатлен.

– Изумен съм какво се получи в крайна сметка. Моят Форд Фиеста HFHV от миналата година бе невероятен, но този RX43 е на съвсем друго ниво. Малкълм и екипът му направиха няколко радикални подобрения. Абсолютно съм убеден, че това ще е една от най-добрите коли на грида. Нямам търпение – допълни американецът.

Първото състезание за него с RX43 е на 21 април в Бразилия и е един четирите кръга на Global X Games.