Начало Рали Кен Блок с нова база за екипа си

Кен Блок с нова база за екипа си

91
0

Кен Блок представи новата база на отбора си, която е дело на двегодишно планиране и изпипване на детайлите. Съоръжението е разположено близо до Парк Сити (Юта) и буквално предефинира възприятията за това какво трябва да представлява центърът на един състезателен отбор. Тимът освен това променя името си – вече ще се казва Hoonigan Racing Division.

Помещенията са решени в познатото зелено на Monster и електрическо синьо. Те са първата стъпка в развитието на тима тази година.

Исках да избегна поредните стандартни сгради и затова използвахме рециклирани товарни контейнери като „тухли“ за Hoonigan Racing Division е не само екологично, но и ни дава гъвкавостта да разширяваме инфраструктурата, както и да натоварим цялото съоръжение на камионите, ако има нужда да се преместим някъде. Благодарение на тази иновативност имаме шанса да работим с нещо визуално изумително. Честно, не бих могъл да харесам повече това, което се получи – коментира Блок.

Базата е на над 1100 квадратни метра и е разделена на две пространства. От едната страна са офисите с места за до 25 служители, а от другата – работилницата за поддръжка автомобилите на отбора.

– Още при планирането дизайна на съоръжението желанието ми бе да създам интересно и вдъхновяващо пространство, което да даде ново определение на термина база на автомобилен екип, но в същото време да съперничи на офисите на модерните рекламни агенции – продължи Блок. – Нужно ми бе място за целия отбор – от маркетинга до техническия екип. А освен стандартните работни места, се погрижихме да създадем и места за забавление – има маса за пинг-понг, както и цял кът за разпускане със свой собствен бар. В същото време се постарах другата част, където се работи по колите, да е с функционалността на съоръженията на М-Спорт или Продрайв. Мисля, че постигнах всичките си цели!