Начало Рали Кен Блок ще внимава по отсечките в Нова Зеландия

Кен Блок ще внимава по отсечките в Нова Зеландия

34
0
Кен Блок

Кен Блок ще се опита да устои на изкушението да натиска газта на своя Форд Фиеста RS WRC по отсечките в рали Нова Зеландия, където ще участва този уикенд.

Звездата на Джимкана и екстремното управление кара в Мексико през март и сега отново ще е част от кръг от световния шампионат. Програмата му във WRC този сезон е ограничена и липсата на достатъчно време зад волана е причина американецът да предпочете (необичайно за него) по-предпазлив подход.

В Нова Зеландия са едни от най-хубавите пътища в света и определено се вълнувам, че ще карам пак там. Осъзнавам обаче, че трябва да внимавам. Не съм карал тази си кола от известно време, а и няма да тренирам преди надпреварата. Това означава, че е нужно да карам на сигурно. Ще направя всичко възможно, за да стигна топ 10, но няма да е лесно – обясни Блок.

Той има две участия в Нова Зеландия досега. Освен това е карал и в други надпревари там.

Изкарал съм доста време в Нова Зеландия. Феновете там са невероятно ентусиазирани и оценяват по невероятен начин това, което правим. Приемат те страшно радушно всеки път и са много внимателни – допълни Блок.