Начало Рали Хирвонен е достатъчно бърз, за да може да победи Льоб, убеден е...

Хирвонен е достатъчно бърз, за да може да победи Льоб, убеден е Кенел

26
0
Мико Хирвонен,рали Австралия 2011

Скоростта и уменията на Мико Хирвонен на настилки, различни от асфалт, са истинска заплаха за Себастиен Льоб, заяви шефът на Ситроен Тотал WRT Оливие Кенел.

Двамата пилоти са с равни точки в момента, а до финала на сезона остават две ралита – в Испания и Великобритания. В първото от тях единия ден се кара по чакъл, а във второто на практика цялото трасе е такова.

Можете да сте сигурни, че Мико ще е много бърз. А той, Льоб и [Себастиен] Ожие са само в три точки при две оставащи надпревари – припомни отново Кенел.

Пилотът на Форд вече е преживявал тежко поражение с възможно най-малката разлика. Той остана втори в шампионата за 2009 г. с 92 точки, докато Льоб прибра короната с 93.

Загубата на титлата с един пункт след 12 кръга и хиляди километри надбягване ми разби сърцето – спомни си Хирвонен. – Не искам да го изживявам отново. Необходимо е да сме наистина бързи, ако искаме да спечелим в Испания. Така ситуацията ще е определено благоприятния за последната надпревара.

Финландецът има победа във Великобритания от 2007 г., докато съперникът му от Ситроен спечели последните три издания. Рали Испания е в края на следващата седмица.