Начало Рали Кенел: Титлата при конструкторите е с приоритет

Кенел: Титлата при конструкторите е с приоритет

76
0
рали Акрополис 2011,Ситроен

Влизането на Себастиен Ожие в световния рали шампионат бе повече от впечталяващо. Той спечели през 2008 г. титлата в J-WRC с Пежо, а в последните две години записа седем победи и определено постави под напрежение Себастиен Льоб. За последно Ожие спечели победа в домашното си рали, докато Льоб отпадна заради проблем с колата. Така Ожие е само на три пункта зад Льоб, който е с равни точки с Хирвонен. Но въпреки това 7-кратния световен шампион продължава да е номер 1 в отбора.

„Ние сме много горди, защото инвестирахме в него (Ожие – б.а.), а вече виждаме, че той принадлежи към най-добрите пилоти в нашия спорт“, обясни спортния шеф на Ситроен, Оливие Кенел. „Така че, Ситроен се гордее със Себастиен Ожие. Радваме се на неговата самоувереност и на начина по който той успя да спечели във Франция, нещо голямо за всеки френски пилот.

Но честно казано не мислех за титлата при пилотите при последния старт. Мислите ми бяха изцяло насочени към титлата при конструкторите. Това е най-важното за Ситроен. А фокуса в битката при пилотите остава върху Льоб, защото той е водач в класирането. Така че това е съвсем нормално.“