Начало Рали Кенел уверен, че Ситроен ще бъдат с 4 коли в рали Швеция...

Кенел уверен, че Ситроен ще бъдат с 4 коли в рали Швеция 2011

57
0
?????? ?????

И двата екипа на Ситроен във WRC ще участват в началното за сезон 2011 рали Швеция (10-13 февруари) с по две коли, уверен е Оливие Кенел.

Засега е ясно, че Себастиен Льоб и Себастиен Ожие ще се състезават с новата версия Ситроен DS3 WRC за титулярния отбор на френската марка. Все още обаче не е ясно кои ще са пилотите на Ситроен Джуниър Тийм. По този повод шефът на Ситроен Рейсинг – спортното подразделение на компанията, Оливие Кенел коментира:

– Ще имаме два екипа догодина, но не мога да ви кажа кой ще бъде във втория ни отбор, защото първо е необходимо да осигурим бюджет. Това означава, че за Дани Сордо трябваше да намерим 100% от бюджета, ако беше продължил със Ситроен, а това е доста сложно. Същото се отнася и за Кими Райконен.

Кенел разясни ситуацията със Ситроен Джуниър още малко:

– Има голям интерес към екипа, но бихме предпочели да имаме пилоти с бюджет, които са също така много бързи – каза шефът на Ситроен Рейсинг. – Бихме били много доволни от пилоти като Кими Райконен и Петер Солберг и мисля, че те биха имали преимущество, но накрая ще видим. Миналата година по това време нямахме нито един състезател за клиентски автомобил, така че в момента не съм притеснен. Просто ще трябва да изчакаме, но съм сигурен, че ще имаме две коли във втория ни тим, въпреки че е доста сложно.

Кенел потвърди, че в Швеция максималният брой на колите DS3 WRC ще е 4. Причината е решението на Ситроен да не предлага автомобила на частни екипи през първия му състезателен сезон.