Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кери иска още едно състезание в САЩ и голям американски тим

Кери иска още едно състезание в САЩ и голям американски тим

1344
0
grid girls,Гран при на САЩ
снимка Мирко Щанге

Изпълнителният директор на F1 Чейс Кери заяви, че иска в спорта да има още едно състезание, както и по-голям американски тим. Вчера беше обявено, че Гран при на Мексико остава в календара за поне още 3 години. А това на практика означава 22 състезания за догодина.

Според Кери списъкът със състезанията за 2020 г. ще бъде обявен в следващите няколко седмици. Според него в бъдеще календарът ще се разраства още, като босът би желал да видим още едно състезание в САЩ в него.

„Очакваме броят на състезанията в следващите няколко години да се увеличи“, коментира Кери пред Forbes. „Най-желано от нас е второ състезание в САЩ в град като Лас Вегас или Маями.

Имам срещи с хората на тези места следващата седмица. Бихме искали да има и пилот от САЩ. Това може би ще отнеме повече време. А също така и американски тим, който да е по-голям от този на Хаас.”

Кери заяви още, че в следващите години ще бъде продължена политиката излъчването на състезанията от F1 да бъде по платени канали.

И това е въпреки спада на гледаемостта от няколко години насам. Новата платформа F1 TV Pro, който предлага онлайн излъчване от една година насам, също не се радва на голяма популярност заради нестабилния стрийм и честите забивания.