Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кери обясни какви наказания ще бъдат налагани при неспазване на тавана на...

Кери обясни какви наказания ще бъдат налагани при неспазване на тавана на бюджетите

1642
0
Чейс Кери
Чейс Кери, снимка: ATP

Изпълнителният директор на F1 Чейс Кери обясни какви наказания се планира да бъдат налагани при неспазване на планирания таван на бюджетите. Той трябва да влезе в сила от 2021 г. и да ограничава харчовете на година до 175 млн. долара.

Според Кери сред наказанията се планира да бъдат отнемане на точки на дадения отбор в зависимост от превишаването на сумата. И забрана за шефа на съответния екип да извършва дейността си.

Кери също така заяви, че той определено вижда смисъл в отлагането на определянето на правилата с 4 месеца.

Те ще бъдат определени до края на октомври вместо до края на юни, както беше заявено предварително.

„Дискутирахме темата за крайния срок за определянето на правилата с тимовете, обясни американецът пред Servus TV. – Говорихме и с нашите партньори от ФИА. И стигнахме до заключение, че има смисъл да удължим крайния срок. По-добре е да формираме регулациите по правилния начин, вместо да бързаме.“

Таванът на бюджетите ще бъде изпробван догодина, като спазването му няма да бъде задължително. И от 2021 г. вече той ще стане задължителен за всички. Според Кери цялата структура на ограничението на бюджетите, която се предлага е добра. И тя ще докаже стойността си в бъдеще.