Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кими: Децата са щастливи, че имат баща си малко повече

Кими: Децата са щастливи, че имат баща си малко повече

1734
0

Ако за някого може да се каже, че изолацията изобщо не е непоносима, то това е Кими Райконен. Финландецът е всеизвестен както със своите едносрични отговори пред медиите, така и с привързаността си към семейството. За него последните седмици всъщност съвсем не са толкова лоши. Пилотът на Алфа Ромео е във втория си дом в родна Финландия – в Поркала, в южната част на страната и е заобиколен от семейството си. Той е със съпругата си Минту и двете им деца Робин и Риана. Колкото и разговорите с Кими да не са лесни, колегите от френското списание Ото ебдо, успяха да се свържат и да поговорят с иначе толкова обичания от публиката състезател.

„Честно казано, изолацията върви доста добре предвид обстоятелствата”, описа нещата Айсмен

„Имаме щастието, че тази къща е с доста голяма градина. Така с изключение на факта, че не излизаме много, това си е нашият нормален семеен живот. В момента ежедневието ни е такова, каквото е било винаги, когато сме си у дома. Вършим нещата, които правим по принцип. Без съмнение щяхме да се виждаме повече с приятели без тази епидемия, но всъщност разликата е малка. За нас нищо не се е променило значително.”

Според Кими няма как да му е скучно с две деца у дома и никак не му липсват доста от нещата в падока.

„Да, ситуацията може и да не е идеална, но ние сме късметлии да имаме това голямо пространство навън, където децата могат да са чист въздух и да изпуснат пара. Много играем. Те всъщност са щастливи, че имат баща си малко повече на разположение от обикновено!”

Както и Нико Розберг отбеляза наскоро, гледането на новини е почти табу за Райконен, който поне не е изключил смартфона си.

„Почти не гледам новини, не чета и вестници много, много”, каза 40-годишният ветеран в Гран при. „Проверявам новините на телефона си през деня, за да се информирам все пак за разпространението на вируса. Но не съм обсебен от това. Освен това дори да исках да гледам повече новини или да чета вестници, това няма как да стане, защото децата монополизират по-голямата част от времето ми! Това е професия на пълен работен ден. Вечер все пак минавам през случилото се по света и видяното е ужасяващо. Никой не иска да хване този вирус, но най-лошото би било да се паникьосвате. Просто трябва да изпълняваме това, което ни е казано: да си стоим у дома!”

Кими поддържа формата си като тренира в стая, която е пригодил специално за това у дома. Къщата е малко отдалечена, около нея има място за тичане и дори за занимания с любимия му мотокрос.

„Правя повече или по-малко това, което върша във времето преди началото на сезона или между състезанията. Всъщност за мен не се е променило почти нищо.”

Райконен обясни още, че в тези дни и връзките с инженерите и екипа не са така интензивни

„В седмицата след завръщането от Австралия бяхме в постоянна връзка, но сега, когато фабриката е затворена и сме в „лятна ваканция” до края на април, няма нужда да си говорим. Прегледахме всичко след зимните тестове и от тогава за съжаление не сме имали възможност да караме, за да да имаме нови неща за анализ. Изпращаме си съобщения един до друг, чуваме се, но не по работа.”

В край на интервюто Кими сподели, че Формула 1 не е имала друг избор освен да отмени състезанието в Мелбърн. Според него това е трябвало да стане по-рано, още преди да се пътува за Австралия, защото по самия път е било ясно, че рискът от заразяване е огромен. На въпрос дали пандемията може да стане причина за събуждане за Формула 1, която живее в своя балон от години, Кими отговори:

„Събуждането е брутално за всички, не само за F1! За момента най-важното е хората да останат здрави. След като пандемията свърши, ще дойде време за въпроси и промени. Надявам се, че в крайна сметка от всичко това ще се появи нещо положително. Но засега трябва просто да издържим и да се защитим.”

 

View this post on Instagram

 

Enjoying life.

A post shared by Kimi Räikkönen (@kimimatiasraikkonen) on