Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Нико Розберг се отказа от използване на смартфон

Нико Розберг се отказа от използване на смартфон

2180
0
Нико Розберг
Нико Розберг; снимка: Мерцедес

Световният шампион във Формула 1 за 2016 г. Нико Розберг разкри, че вече не използва смартфон и се е върнал към използването на стар мобилен телефон. Така няма връзка със социалните мрежи и постоянния поток от новини. Нико е известен почитател на новите технологии и е акционер във Формула Е. Инвестира не малка част от парите си и в голям фестивал, посветен на зелената икономика – Green Tech Festival, чието първо издание се проведе миналата година по време берлинската ePrix.

Сега обаче бившият пилот на Мерцедес и Уилямс иска да се отдели от цялото напрежение около пандемията от COVID-19.

Заедно със съпругата си Вивиан и двете им деца Нико Розберг се намира в момента в къщата си на остров Ибиса и там се чувства спокоен

„Тук сме в безопасност. По-добре е с две малки деца да сме в къщата, в която има много повече пространство”, сподели той във видеоконференция с участници в среща на представители на стартъпи, която бе координирана от Мюнхен. „Възползвах се от възможността да взема радикално решение и да се отдалеча от моя смартфорн. В противен случай човек е трайно свързан с него и полудява от всички новини – голяма част фалшиви, които циркулират. Те тревожно провокират царящата навсякъде атмосфера. Взех един стар телефон, за да бъда достъпен, но не сърфирам в интернет и социалните медии по цял ден. Можете също така да намерите много добри други забавления.”

Розберг е един доста активен млад пенсионер, който след отказването си от Формула 1 в края 2016 г. не спираше да пътува. Стана посланик на марки и проекти, беше и редовен експерт-коментатор за не един телевизионен канал.