Начало Рали Кими фокусиран върху оставане във WRC, не мисли повече за F1

Кими фокусиран върху оставане във WRC, не мисли повече за F1

80
0
???? ????????,WRC

Кими Райконен е напълно фокусиран да намери нова възможност да остане в световния рали шампионат и през 2011 г. Финландецът открито потвърди този факт, а мениджърът му Стив Робертсън допълни, че вече не търсят възможности за завръщане във Формула 1.

Засега основният спонсор на Райконен във WRC – Ред Бул отказва да поднови договора му за финансиране и по този начин да подсигури мястото му в тима на Ситроен Джуниър. Въпреки това мениджърът на Кими се опитва да се споразумее пилотът да бъде запазен в отбора, но срещу по-малка сума пари. Въпреки това Кими не се чувства притеснен и иска да продължи рали авантюрата си.

Рали надпреварите ми носят истинска радост и искам да продължа да се състезавам в тази дисциплина. За целта обаче трябва да намерим някакво решение – сподели Райконен. – Да се надяваме, че ще можем да намерим решение скоро. Но естествено няма никакви гаранции.

Същевременно мениджърът на финландския пилот Стив Робертсън допълни:

– Вече не търсим възможности за завръщането му във Формула 1. На този етап Кими изглежда изцяло концентриран върху рали спорта.

Сред възможностите за оставане на Райконен във WRC са екипите на Мини и Монстър.