Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кими: Научили сме си уроците от предните години

Кими: Научили сме си уроците от предните години

39
0

Кими Райконен заяви след края на последния ден от първите тестове на отборите от Формула 1 на пистата Каталуня, че тимът му си е научил уроците относно това какви очаквания да има преди началото на сезона. Финландецът завърши сесията с най-добро време, като той и съотборникът му Себастиан Фетел постигнаха обещаващи резултати във всички дни от изпитанията, като почти нямаха технически проблеми.

В Скудерията бяха силни на тестовете и преди старта на миналия сезон, но след това в хода на кампанията не развиха колата си достатъчно и не записаха нито една победа, като останаха зад шампионите от Мерцедес и Ред Бул. Затова сега Райконен и екипът му са предпазливи в изказванията си.

„Ние сме много оптимистично настроени всяка година, но как ще се развият нещата в края на сезона е трудно да се каже, заяви Ледения. – Мисля, че научихме уроците си от предишните години. Тимът свърши добра работа през зимата.

Дали е достатъчно добра ще видим през годината. За момента нещата изглеждат добре и не можем да се оплакваме. Спрямо миналата година усещам нещата много по-добре, но то е заради новите правила. Затова не мога да сравнявам колата с тези от предишните години.”