Начало Рали Кими окуражен от представянето си в Боровец

Кими окуражен от представянето си в Боровец

29
0

Кими Райконен е окуражен от прогреса, който постигна в рали България, въпреки трудностите, с които се сблъска в надпреварата.

След първите три етапа в началния ден от рали България финландецът се движеше на четвърта позиция в генералното класиране. По време на финалната отсечка обаче Кими претърпя инцидент – автомобилът му Ситроен С4 WRC се подхлъзна на десен завой с фракция, излезе извън очертанията на трасето и се преобърна. В Райконен получи наказание от 10 минути, но стартира през следващия ден, след като механиците му успяха да поправят колата.

В крайна сметка пилотът на Ситроен Джуниър Тийм приключи състезанието 11-и в генералното класиране. Не това обаче бе най-важното за Кими от представянето му в рали България.

– Някои неща бяха добре други зле, но като цяло бе обнадеждаващ уикенд – коментире Райконен. – Най-важното бе да свикна да карам рали автомобил на асфалт, което очевидно е напълно различно от това да караш болид от Формула 1. Чувствам се малко по-комфортно на асфалт отколкото на макадам, но като цяло рали спорта е напълно различен в сравнение с пистовите надпревари и все още има много какво да учим. Малко по-малко обаче чувството идва и всъщност трасетата в България ми допаднаха – бяха плавни с добър ритъм.

Сега на Райконен предстои двудневен макадамов тест във Финландия. По този начин Кими ще се подготви за домашното си състезание – рали Финландия (29-31 юли 2010 г.).

От своя страна шефът на Ситроен Джуниър Тийм Беноа Ножие сподели, че е впечатлен от представянето на Кими Райконен в България. Причината е най-вече липсата на какъвто и да е опит на асфалтови настилки и същевременно постигнатите от финландеца добри резултати в отсечките.