Начало Рали Кими се пуска в асфалтово рали в Италия

Кими се пуска в асфалтово рали в Италия

78
0

Кими Райконен ще участва за първи път със своя Ситроен С4 WRC в рали, чиято настилка е асфалт. Целта е по този начин финландецът да се подготви за предстоящия кръг от световния шампионат в България, който ще е първият старт тази година на асфалт.

Кими Райконен заедно с другия пилот на Джуниър Ситроен Тийм Себастиен Ожие ще кара в италианското рали дела Лантерна. Надпреварата стартира със суперспециален етап в близост до Генуа тази вечер. Утре пилотите на Б-отбора на Ситроен ще трябва да преминат 8 скоростни отсечки, от които се състои цялото състезание.

Преди въпросната италианска надпревара Райконен има минимален опит на асфалт и то с автомобил S2000. Миналата година той се състезава с Абарт Гранде Пунто в рали дела Марка, също в Италия, но отпадна в самото начало.

– Наистина съм доволен да приема възможността да карам в Италия – коментира Кими. – Все още има доста почитатели тук и съм уверен, че атмосферата ще бъде чудесна. От самото начало на сезона винаги съм имал голямо желание да изпробвам Ситроен С4 WRC на асфалт. Никога преди това не съм го карал на такава настилка. Ще гледаме на това рали като на изключително важна тест сесия.

Също така Кими спомена, че заради опита си в пистовите надпревари, очаква да е доста по-конкурентоспособен в асфалтовите ралита отколкото в тези на макадам.