Начало Рали Класиране в топ 5 ще е целта на Крис Аткинсън за Мексико

Класиране в топ 5 ще е целта на Крис Аткинсън за Мексико

44
0
Крис Аткинсън

Класиране в топ 5 е целта на Крис Аткинсън за предстоящото рали Мексико (трети кръг от световния шампионат), в което австралиецът ще участва със Ситроен DS3 WRC.

33-годишният пилот бе изненадан от внезапно появилия се шанс да кара във WRC кръг, но го прие с удоволствие. Той ще замести Халид ал Касими, който няма възможност да кара в Мексико и лично помоли Аткинсън да управлява автомобила му. 33-годишният пилот познава колата от миналогодишното си участие във Финландия, но въпреки това направи тест миналата седмица в Португалия. Аткинсън измина 150 км, но условията не наподобяваха много тези, в които ще се озове след седмица.

– Ту валеше, ту спираше. Не беше особено добра подготовка за очаквания по време на надпреварата прахоляк – призна Крис пред wrc.com. – За щастие вече познавам поне малко автомобила от Финландия миналата година, така че това бе повече припомняне и трупане на допълнителни километри. Освен това малко пипнахме реглажите. Колата е страхотна и нямаше кой знае какво да се работи по нея. Мико [Хирвонен] кара на сухо по-рано на същия тест и показа, че настройките работят. Затова не си играх прекалено много с тях.

Атко, както го наричат колегите и приятелите му, харесва рали Мексико и смята, че то допада на стила му на каране.

Винаги съм постигал прилични резултати там, така че се надявам и този път да свърша добра работа, да взема добри точки. Няма да карам на пълна газ, но ще дам най-доброто от себе си. Топ 5 е постижима цел. Мисля, че бихме били доволни от такова класиране – допълни той.

Аткинсън призна, че много би му харесало да е отново титуляр, така че ще използва възможността, дадена от Ситроен, за да покаже таланта си.

– Не знам докъде ще доведе това, но определено би било страхотно да направя още няколко WRC старта тази година. Но да почакаме и ще видим – каза още Крис.