Начало Формула 1 Ключови промени или спешна промяна на програмата – накъде отива развитието на...

Ключови промени или спешна промяна на програмата – накъде отива развитието на Мерцедес F1 W13?

4757
0

Отборът на Мерцедес не успява да коригира проблемите на болидите си F1 W13 или поне да ги намали. Оперативният директор на екипа от Бракли Андрю Шовлин заяви в публикувано от тима видео, че може да има новости за F1 W13 още за Маями. Той обаче посочва, че грижите няма да се разрешат бързо, както и че голяма част от работата в базата на Мерцедес е била насочена към това да се разбере феноменът на подскачането, както и дали екипът може да го преодолее в настоящите си автомобили.

„Скоро, може би дори още за Маями, е възможно да имаме някои части, които се надяваме да ни дадат индикация дали вървим в правилната посока. Не очакваме да разрешим всичко от днес за утре. Но ако получим сигнал, че сме се насочили коректно, че наистина сме разбрали какво се случва, това би било добре“, сподели оперативният директор на Мерцедес

Андрю Шовлин
Андрю Шовлин; снимка: Мерцедес

„Истината е, че не можем да използваме колата си така, както възнамерявахме. Налага се да я настройваме по-високо спрямо настилката, а това ни коства представяне. Когато Тото [Волф] говори за намиране на ключа, то той има предвид дали има аеродинамично решение, което да приложим, за да елиминираме проблема. Виждаме някои окуражаващи знаци. Надяваме се скоро да имаме новости, може би дори в Маями и да видим прогрес по въпроса.“

В италиански медии се развива теорията, че в Бракли са променили плановете си заради грижите с подскачането. То не бе засечено при изследванията и симулациите преди сезона.

„Никой изобщо не забеляза тресенето в симулатора. Видяхме го едва след излизането на Силвърстоун (за шейкдауна) и ни изненада“, е цитиран Джордж Ръсел.

В информацията от симулациите във фабриката и тази от пистата има цяла секунда разлика

Усилията в Бракли са насочени първо към това да се напасне корелацията на данните. Заради това в централата на Мерцедес са направили преглед на развойната си програма. Променили са целите и сроковете си, за да постигнат първо това и после да гонят подобрение темпото на писта. В италиански медии се цитира се и неназован източник от друг тим, според когото задвижващата система на Мерцедес в момента е най-слабата от всички, което допълнително затруднява екипа.