Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кога Ферари ще вземе победа? „Когато Верстапен и Перес се ударят“, шегува...

Кога Ферари ще вземе победа? „Когато Верстапен и Перес се ударят“, шегува се Васьор

2883
0
Ферари, Шарл Льоклер
снимка: Ферари

В тима на Ферари са убедени, че имат напредък с болида SF-23 за настоящия сезон във Формула 1. В навечерието на Гран при на Великобритания обаче шефът на екипа Фредерик Васьор посочи, че ръководеният от него от отбор все още не е в състояние да притисне съперниците от Ред Бул.

„Последните две състезания ясно демонстрираха, че имаме прогрес с SF-23. Пилотите ни [Шарл Льоклер и Карлос Сайнц] имаха възможност да са по-агресивни благодарение на подобреното управление на гумите и по-постоянното състезателно темпо. Все още обаче не сме в позиция да предизвикаме настоящите лидери в първенството. Затова трябва да продължим да се трудим упорито“, посочи Васьор.

„Ферари има много силна връзка със Силвърстоун – едно от трасетата икони в календара на Формула 1. Конфигурацията с бързи завои е тест за възможностите на болидите. Нямаме търпение да видим как ще се представи SF-23. В дните на неограничени тестове базираните във Великобритания отбори имахме голямо предимство на тази писта, но случаят вече не е такъв“, продължи шефът на Ферари в F1.

И все пак в Италия се вълнуват какви са шансовете на Ферари да спечели победа през настоящия сезон. Васьор опита да се пошегува по този въпрос в интервю на Лео Турини.

„Ще спечелим, когато [Макс] Верстапен и [Серхио] Перес се ударят един друг. Може да се случи по-рано от очакваното“, отговори шеговито ръководителят на Ферари

„Силвърстоун може да не е най-подходящата писта за нас. На други трасета би трябвало да вървим значително по-добре. В Будапеща и Сингапур например.“

„В момента пилотите ни не разполагат с кола, която да е в състояние да печели състезания. Това очевидно е източник на разочарование за тях. Шарл и Карлос имаха различни очаквания през зимата“, допълни Васьор.

Французинът обясни, че е разговарял с Льоклер и Сайнц още в началото на сезона и тогава им е казал, че ще обсъждат договори от края на юли и по време на лятната ваканция на шампионата

Васьор потвърди, че от Ферари са наели голямо име от света на инженерите в F1, но отказа да каже кой е. От Маранело си тръгнаха доста хора. През последните дни дори се разказваха случаи, в които Мерцедес и Ред Бул са се надпреварвали да наемат определени хора. В крайна сметка и в Бракли, и в Милтън Кийнс вече работят хора, тръгнали си от Скудерията след идването на Васьор. Той самият допълни, че ще съобщи кой инженер е привлечен, когато настоящите ангажименти на съответния специалист приключат.