Начало Рали Комисия за подготовка на нов устав създаде новия председател на БФАС

Комисия за подготовка на нов устав създаде новия председател на БФАС

381
0
Александър Александров,Стоян Рътков

Временната комисия, която ще подготви проект за нов устав на Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС), вече бе сформирана. В състава й новият председател на федерацията Александър Александров покани юристите Красимир Керезов и Стоян Рътков.

Една от основните точки в предизборната платформа на Александров бе спешната нужда от нов устав на БФАС. Бе обявено, че такъв ще е факт 6 месеца след евентуалното му избиране за председател на федерацията.

Първата стъпка в тази посока бе направена и вече има действаща временна комисия, която да подготви в най-кратки срокове проект за нов устав. В състава й след официални разговори бяха включени двама юристи. Единият е Красимир Керезов. Другият е Стоян Рътков, който бе кандидат за председател на БФАС в проведените на 18 октомври избори. Сега г-н Рътков изрази готовност за обща работа с г-н Александров в името на българския автомобилен спорт.

Временната комисия, която да подготви спешно проект за нов устав на БФАС, вече е налице – потвърди Александров. – Смятам, че това е ключов момент от цялата ни по-нататъшна работа. Точно по тази причина избрах в комисията да влязат юристи, които са напълно запознати с материята. Лично поканих г-н Рътков за съвместна работа и съм изключително благодарен, че той прие да съдейства. Така с общи усилия ще направим всичко възможно автомобилният спорт да върви напред.

Паралелно с това вече се действа по програмата за сезон 2012.