Начало Рали Конструкторската титла – главният приоритет за заводския тим на Ситроен

Конструкторската титла – главният приоритет за заводския тим на Ситроен

57
0
DS3 WRC

Спечелването на конструкторската титла във WRC през сезон 2011 е главният приоритет пред Себастиен Льоб и Себастиен Ожие, поставен от екипа им Ситроен. Това стана ясно по време на официалното представяне на френския тим в Париж (Франция).

Представянето на тима на Ситроен се състоя в базата им във Версай край френската столица Париж. В изказването си по време на представянето шефът на тима Оливие Кенел заяви:

– Участваме във WRC първо, за да спечелим титлата при конструкторите. Титлата при пилотите идва като следваща цел, ако е възможно спечелването й. Знаем, че и Льоб и Ожие искат да спечелят отличието при пилотите и всеки знае, че двамата разполагат с абсолютно еднакви коли. Единият обаче ще кара по-бързо от другия, а това си е част от играта. И двамата са големи хора, отговорни и интелигентни, и двамата имат общ приоритет и той е спечелването на конструкторския шампионат. Знам, че могат да го постигнат.

Освен за заводските си пилоти Себастиен Льоб и Себастиен Ожие, от Ситроен ще подготвят още 3 автомобила за частни състезатели. Това са Петер Солберг, който ще участва във всичките 13 старта от сезон 2011 във WRC, а Кими Райконен и Петер ван Меркстеин ще карат в 10 от кръговете.