Начало Рали Копецки води уверено след първия ден на рали Чехия

Копецки води уверено след първия ден на рали Чехия

44
0

Заводският пилот на Шкода Ян Копецки води в генералното класиране на домашното си рали Злин в Чехия, девети кръг от IRC.

И шейкдаунът и суперспециалният етап в петък и почти всички етапи от първия ден се проведоха при силен дъжд, който разбира се създаде доста проблеми на екипажите, като често те трябваше да взимат хазартни решения относно избора на гуми. В крайна сметка това доведе до много интересна борба и петима различни етапни победители, но за момента Копецки води убедително, с над 20 секунди преднина пред втория – Фреди Лоикс със същия автомобил.

Tрети се движи французинът Брайън Буфие с Пежо 207 след стабилно каране през целия ден. Както всички и той имаше няколко излизания от трасето заради силния аквапланинг, но съумя да продължи без проблеми.

Малко по-сериозно излизане имаше другият заводски пилот на Шкода и лидер в шампионата – Юхо Ханинен, който удари своя автомобил в дърво след загуба на контрол, но успя да се върне в борбата и в момента е четвърти, следван от настоящия шампион Крис Мийк с Пежо 207.

Най-добре класиралият се пилот за момента е чехът Вацлав Пех Мл. с Митсубиши Лансер Ево 9. Той държи и шестото място в генералното класиране и дори успя да изпревари основния си конкурент за титлата в чешкия рали шампионат – Павел Валушек, който завърши деня на седма позиция.