Начало Рали Косцюшко сменя MINI с Форд

Косцюшко сменя MINI с Форд

40
0
Mini,Михал Косцюшко

И без това ограничената програма на MINI за световния рали шампионат ще трябва да понесе нов удар. Полякът Михал Косцюшко, който в първите кръга на световния рали шампионат кара за екипа на Лотус с развитата от Motorsport Italia кола Mini John Cooper Works WRC, прекратява с незабавен ефект работата си с британския производител. Вместо това той ще се появи в рали Италия с Форд, подготвен от М-спорт.

Като главна причина за раздялата, полякът посочва техническите проблеми на MINI, довели до няколко отпадания от началото на сезона.

„Винаги сме се стремели към високите стандарти и сме се опитвали, да постигнем поставените цели“, обяснява Косцюшко. Фактът, че успях да стигна до WRC, подчертава моята решимост. Началото на сезона от техническа гледна точка бе доста сложно. Искам да благодаря на нашите стратегически партньори от Лотус груп за тяхното разбиране.

Решихме заедно да сменим колата и да започне да си сътрудничим с М-спорт. Искам да благодаря и на Motorsport Italia за съвместната работа и да им пожелая много късмет и успехи в бъдеще.“

Заради внезапната смяна полякът ще пропусне предстоящото през уикенда рали Акрополис. Motorsport Italia също няма да участва там, като все още не е ясно как отбора ще се справи без полските си спонсори.

От М-спорт посрещат Косцюшко с отворени обятия.

„През 2010 г. този пилот постигна впечатляващи времена с Fiesta S2000 и тогава като участник в S-WRC се качи на подиума“, заяви шефът на М-спорт, Малкълм Уилсън. „Ако внимателно погледнем прогреса му във WRC сме обнадеждени, че в бъдещето той ще успее да постигне добри резултати за нашия екип.“